Voor wie zich nog niet heeft laten bekeren tot filmen in HD, komt Samsung in juli met twee nieuwe camcorders. Deze camera’s leggen filmbeelden vast in dvd-kwaliteit.

Het gaat om de SMX-C14 en SMX-C10. Van die twee heeft alleen de C14 16GB aan interne opslag, met de mogelijkheid om dit uit te breiden met SD(HC)-kaartjes. De C10 kan het geschoten filmmateriaal alleen opslaan op geheugenkaartjes.

Ondanks hun eenvoudige resolutie, hebben beide camera’s toch een paar bijzondere eigenschappen. De vormgeving valt het eerste op: de camcorders zijn rond van vorm, met een lens die 25 graden omhoog is gedraaid. Deze vormgeving zorgt volgens Samsung voor een meer natuurlijke houding van de pols tijdens het filmen. Het ontwerp werd al eerder dit jaar toegepast bij de HMX-R10, een Full HD-camcorder van Samsung.

Ook heeft Samsung haar touch-of-colour-techniek toegepast, zodat er een rode of blauwe gloed te zien is in de zwarte body, afhankelijk van de lichtval. De twee SMX-camera’s hebben daarnaast een 10x zoomlens en tonen een voorbeschouwing van de shots op hun 2,7 inch lcd-schermpje.

De camera’s zijn bedoeld voor beginnende filmers. De benodigde software voor het bewerken van foto’s en filmpjes staat op de camcorders zelf: het is dus niet nodig eerst programma’s van een cd’tje te installeren. Samsung heeft nog niet laten weten of de SMX-C10 en C14 in juli ook naar Nederland komen. Ook de prijzen zijn nog niet bekend.