Elektronicafabrikant Sony heeft donderdag een nieuwe serie lcd-televisies aangekondigd voor Europa, de Bravia Z5500-serie. De serie zal bestaan uit drie modellen met onder meer 200Hz beeldverwerking.

De drie Full HD-televisies hebben schermdiagonalen van 40, 46 en 52 inch. Ze zijn allen uitgerust met MotionFlow 200HZ-technologie, wat volgens Sony een vloeiendere beeldweergave oplevert. Image Blur Reduction moet er ondertussen voor zorgen dat snel bewegende beelden scherp blijven.

Verder beschikken de tv’s over Sony’s Bravia 3-techniek en zijn ze DLNA-gecertificeerd. Dat houdt in dat de tv via het thuisnetwerk beelden kan afspelen van andere apparaten die ook met de techniek zijn uitgerust, zoals bepaalde laptops. Ook is het mogelijk om via de ingebouwde ethernetaansluiting gebruik te maken van online diensten als RSS-feeds en andere widgets.

Voor milieubewuste tv-kijkers heeft Sony een Energy Saving Switch ingebouwd, waarmee de tv’s volledig uit te zetten zijn. Na het omzetten van die knop verbruiken de tv’s volgens Sony helemaal geen elektriciteit. De Japanse elektronicafabrikant heeft nog geen prijzen genoemd.