De Amerikaanse elektronicafabrikant VholdR heeft onlangs de ContourHD geïntroduceerd. Dit is de eerste HD-videocamera, die eenvoudig aan het hoofd van de filmer is te bevestigen, om op die manier high definition filmpjes te schieten uit een eerste-persoonsaanzicht.

De camera is met name bedoeld voor extreme sporters. De compacte ContourHD is geschikt om scherpe filmpjes te schieten tijdens intensieve buitensporten, waarbij men even geen handje kan missen.

Het apparaat is op ooghoogte aan de helm of skibril te hangen. Het filmen gebeurt in 16:9 breedbeeld, met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels en dertig beelden per seconde. Tenzij men de HD/SD-schuif omzet, want dan kan ook in 854x480-resolutie worden opgenomen, waarbij de framerate verdubbelt.

De ContourHD heeft slechts 32MB eigen geheugen, maar met MicroSD-kaartjes is dit uit te breiden tot 16GB. De ingebouwde batterij is goed voor twee uur aan opnames in SD-modus. De wearable HD-camera is komende maand beschikbaar in de VS en gaat daar omgerekend 230 euro kosten.