Apple zou in gesprek zijn met de Amerikaanse telecomaanbieder Verizon Wireless, om twee nieuwe, iPhone-achtige producten op de markt te brengen. Dat meldde het Amerikaanse BusinessWeek.com deze week.

BusinessWeek haalt twee niet nader genoemde bronnen aan, die volgens de zakelijke nieuwssite ’bekend zijn met de materie’. Volgens deze bronnen is Apple in gesprek met Verizon Wireless over het vermarkten van twee nieuwe mobiele producten, waarvan Apple prototypes zou hebben gemaakt.

Een van de twee producten werd omschreven als een ’iPhone Lite’. Dit zou een mobiele telefoon worden die platter en kleiner is dan de iPhone. Alle verschillende functies zouden bij deze smartphone worden ondergebracht in één chip, wat de kosten aanzienlijk zou moeten drukken.

Het andere toestel werd een ’mediapad’ genoemd. Dit zou een soort minicomputer worden, die kleiner is dan een netbook maar iets groter dan een iPhone, met een relatief groot touchscreen. Deze mediatablet zou bedoeld zijn om muziek en HD-films mee af te spelen, foto’s mee te bekijken en mee te bellen via WiFi. Apple heeft de geruchten nog niet van commentaar voorzien.