Voor wie dagelijks op pad gaat met enkele gigabytes aan data op zak, heeft Unitek een nieuw handigheidje: de 3,5 inch Multi-Functional Bay.

Deze pc-bay is even groot als een floppydrive en dient te worden ingebouwd in een pc. Het apparaatje heeft aansluitingen voor verschillende geheugenkaarten, zoals SD-kaarten en Memory Sticks. Ook zitten er een eSATA-aansluiting en Molex-voedingspoort op, zodat er eenvoudig en snel een extra harddisk op is aan te sluiten, zonder de pc-kast open te hoeven schroeven.

Een ander bijzonderheidje is de opening voor 2,5 inch harddisks. Bij de bay wordt een 2,5 inch harddiskbehuizing geleverd die precies in de sleuf van de bay past. Zo kan men de harddisk als een ouderwetse floppydisk in de pc steken en weer verwijderen. Voor gebruik op andere computers wordt een usb-kabel meegeleverd.

Deze interne harddiskdock lijkt daarmee een handig hebbedingetje voor wie veel onderweg is met zijn data, al is een beetje kennis van het binnenste van een pc wel zo handig, want men zal de bay zelf moeten inbouwen. De prijs bedraagt ongeveer 40 euro.