Brando heeft een nieuw draadloos toetsenbordje gelanceerd dat zo klein is dat het in de broekzak past. Tenminste, met een beetje fantasie.

Het draadloze ‘Tiny Keyboard With Trackball’ heeft behalve 56 priegeltoetsjes ook een optische trackball aan boord, zodat een aparte muis niet meer nodig is. Al met al meet het ding niet meer dan 23 bij 9 bij 2,7 centimeter – daarmee past het bijna in de achterzak van een spijkerbroek: alleen de bovenkant van het toetsenbordje steekt dan een beetje uit.

Naast de trackball is er tevens een scrollwiel aanwezig, evenals 29 ‘hot keys’ om de bediening te vergemakkelijken. Het toetsenbordje communiceert via draadloze 2,4GHz radiofrequentie met een meegeleverde usb-stick, die in de pc of laptop past. Het apparaatje werkt op twee AA-batterijen (meegeleverd).

Het minitoetsenbord is volgens Brando te gebruiken op reis, op school en iedere andere werkgelegenheid. Maar het compacte formaat en de ingebouwde muisfuncties lijken het vooral interessant te maken als bediening voor home theatre-pc’s. Het draadloze Tiny Keyboard With Trackball kost ongeveer 42 euro.