Er zijn genoeg mensen die hun computer alleen maar gebruiken als een geavanceerd stuk speelgoed. Toch zijn er genoeg mensen die hun computer gebruiken om er daadwerkelijk op te werken.

Die mensen weten maar al te goed hoe kwetsbaar belangrijke data kunnen zijn. Wie die data echt willen beschermen, kunnen het beste het Phoenix System van Axxana aanschaffen. Dit systeem heeft een praktisch onverwoestbare Black Box solid-state disk.

Hij is zo ontworpen dat hij bestand is tegen praktisch elk rampscenario. Zo is hij bestand tegen aardbevingen met schokken tot aan 40G en als hij onder het puin bedolven raakt kan hij een druk aan van 5000 pond.

Bij vuur kan het systeem tegen directe vlammen tot aan een temperatuur van ruim 1000 graden Celsius voor een uur lang of een temperatuur van 230 graden Celsius voor zo'n 6 uur. Ook overleeft hij tot aan 30 feet onder water en dat is iets meer dan 9 meter.

De Phoenix Black Box is voorzien van Wi-Fi en 3G, zodat het eventueel mogelijk is om de data op afstand uit het systeem te halen, mocht zijn eigenaar er niet bij kunnen. De prijs van Phoenix System staat niet op de website van Axxana. Maar wie zijn data op zo'n extreme manier wil beschermen zal niet verbaasd zijn als daar een fiks bedrag voor betaald moet worden.