HP heeft vandaag hun nieuwe zakenlaptops bekend gemaakt. In totaal zullen er 3 nieuwe laptops verschijnen in de zogenaamde ProBook s-series. Bij de ProBooks draait het allemaal om pragmatisch gebruik, betaalbaarheid en design.

Het verschil tussen de 3 laptops zit hem in de grootte van de beeldschermen. De ProBook is verkrijgbaar met een beeldscherm van 14,1, 15,6 of 17,3 inch. Alle ProBooks hebben ofwel een AMD of een Intel processor, een SD-kaartlezer, de optie voor blu-ray en een hdmi-uitgang.

De twee grotere modellen hebben ook een numerieke keypad. Tevens is er de keus om Linux te nemen in plaats van Windows Vista. De ATI Mobility Radeon HD 4330 videokaart is vooral geschikt voor gebruikers die even niet willen werken, maar liever een niet al te zware game willen spelen.

HP heeft nog geen officiële prijzen of verschijningsdatum bekend gemaakt, maar het gerucht gaat dat de prijs van de ProBooks beginnen bij 400 euro en dat ze in Juni verkrijgbaar zullen zijn. De ProBooks zijn overigens verkrijgbaar in noir of merlot, oftewel in het zwart of rood.