Samsung introduceert eerste Android-mobieltje

Elektronicafabrikant Samsung heeft maandag haar eerste smartphone aan die zal draaien op Googles Android-besturingssysteem.

De smartphone zal I7500 gaan heten en wordt gegoten in een zogeheten ‘candybar’-formaat. Het toestel zal 1,19 centimeter dik zijn en beschikken over een 3,2 inch amoled-touchscreen met een resolutie van 480 bij 320 pixels.

De Samsung I7500 wordt uitgerust met diverse draadloze verbindingsmogelijkheden, waaronder HSDPA 7,2 mbps, WiFi, GPRS en Bluetooth 2.0. 3G-ondersteuning ontbreekt echter. Wel is er een 5 megapixel camera aan boord en kan het apparaat uiteraard overweg met de nodige mediabestanden, zoals mpeg4, wmv, h.264, wma en mp3.

Het toestel wordt geleverd met 8GB eigen geheugen dat middels microSD-kaartjes is uit te breiden tot maximaal 40GB. De I7500 draait op Google Android en is standaard uitgerust met een divers pakket aan Google-services, waaronder Gmail, Google Maps, Google Search en YouTube. Samsung brengt de nieuwe smartphone in juni uit in Europa. Een prijs is nog niet genoemd.

NUwerk

Tip de redactie