Na een eerder aankondiging in september vorig jaar, komen eindelijk de eerste PW700B netbooks van de band rollen bij HiVision in China. Deze netbook is met een prijskaartje van nog geen 100 dollar (76 euro) de goedkoopste functionerende netbook ter wereld.

De HiVision is spotgoedkoop voor een computer, maar daar zijn de specificaties ook naar. Alhoewel, de aanwezigheid van een WiFi-module en ethernetaansluiting, de berg meegeleverde software en de batterijwerktijd van drie uur zijn best in orde.

Dat geldt echter niet voor de onbekende Ingenic Jz4740 processor van 360MHz die erin zit, het magere geheugen (128MB) en de net zo schaarse opslagruimte (2GB). Ook zitten er maar twee usb-poorten op. Deze werken nog niet eens volgens de usb 2.0-standaard, maar volgens de verouderde usb 1.1-standaard.

Toch kan HiVisions jongste telg nog aardig wat. De mininotebook draait op Linux 2.6.24.3 en wordt geleverd met onder meer een pdf-lezer, E-book reader, fotogalerij, Abiword (gratis schrijfsoftware à la MS Word), een e-mailprogramma, internetbrowser en zelfs een emulatieprogramma om Supernes-games te spelen. Of de PW700B met zijn gunstige prijskaartje ook naar Nederland komt is nog niet bekend.