Hoewel het ene na het andere telefoonhorloge schijnt uit te komen, lopen er nog niet veel mensen mee rond. Misschien kan Neutrano hier verandering in brengen met de Nutec Wristphone.

Zoals alle andere telefoonhorloges, laat de Nutec Wristphone in de eerste plaats de tijd zien, maar kan er ook mee gebeld worden. Daarnaast kan men ermee naar de radio luisteren, foto’s maken en video’s en muziek afspelen. Beelden verschijnen daarbij op het kleine, maar wel full colour touchscreen.

De echte vernieuwing zit ‘m echter in iets anders. Rondlopen met een mobieltje aan het oor mag dan ingeburgerd zijn, maar tegen de pols praten is een heel ander verhaal. Daarom heeft Neutrano eraan gedacht om het elektronische gedeelte loskoppelbaar te maken, zodat men kan telefoneren, zonder verwonderde blikken te trekken.

De Nutec Wristphone wordt op 15 juni gelanceerd in de VS. Het gaat om twee versies: een zwarte variant met leer en een sportieve uitvoering van roestvrij staal. Beide mobieltjes gaan bij lancering 400 dollar kosten. Of Neutrano ze ook in Nederland zal uitbrengen, is nog onduidelijk.