Op internet doet momenteel het gerucht de ronde dat ook de PS3 van Sony een bewegingsgevoelige controller krijgt. Na de bewegingsgevoelige controller voor de pc van Gamemon en de Eee Stick van Asus zal mogelijk ook de PS3 dus in de voetsporen van Nintendo's uiterst populaire Wii treden.

De PS3 maakte natuurlijk al gebruik van een tiltsensor, waarmee het mogelijk was om bepaalde aspecten in een game te bedienen aan de hand van bewegingen van de controller. Dit is echter niet hetzelfde als een bewegingsgevoelige controller.

Of Sony daadwerkelijk werkt aan zo'n controller is niet bekend. Insiders melden echter te weten dat Sony aan game-ontwikkelaars vraagt om bewegingsgevoelige functionaliteit in hun nieuwste games te implementeren.

De reden dat Sony zich ook aan de bewegingsgevoelige technologie gaat wagen moet vermoedelijk gezocht worden in het feit dat de PS3 wereldwijd stukken minder verkoopt dan de Wii of de Xbox 360. Het zou best aardig zijn als dit bericht waar is, maar het is vandaag ook 1 april, dus zeker is het niet. Het bericht wordt in ieder geval niet door Sony bevestigd.