Elektronicafabrikant Samsung heeft een nieuwe, zogeheten soundbar geïntroduceerd. Deze geluidsbalk is volgens Samsung de eerste in zijn soort, die beschikt over een ingebouwde Blu-ray-speler en een draadloze subwoofer.

Het principe van een geluidsbalk is doorgaans dat er veel power in een slanke speaker wordt gepropt, die door zijn slanke lijn goed aansluit op het design van lcd- en plasma-tv’s. De HT-BD8200 van Samsung wijkt enigszins van dat principe af: deze speakerbalk is weliswaar slank en stijlvol, maar er wordt ook een draadloze subwoofer bijgeleverd die nog ergens een plekje moet krijgen.

Dankzij die losse subwoofer is het geluid wel stukken krachtiger dan wat er uit de speakers van een platte tv komt. Bovendien is de HT-BD8200 uitgerust met een ingebouwde Blu-ray-speler. Hiermee zijn uiteraard Blu-ray-films af te spelen in 1080p-kwaliteit, terwijl de balk ook nog eens beschikt over WiFi voor toegang tot Blu-ray Live-functionaliteit.

De soundbar met Blu-ray komt in juli uit in de VS en gaat daar ongeveer 625 euro kosten. Wanneer het geluidssysteem uitkomt in Nederland, is nog niet bekend.