BenQ heeft met de Joybee Mini Projector GP1 haar eerste LED-beamer geïntroduceerd. De LED-techniek zorgt onder meer voor een fors langere levensduur van de projectielamp.

De Joybee Mini Projector GP1 is een compacte projector, die voornamelijk is bedoeld voor zakelijk gebruik. Met zijn afmetingen (13,6 x 12 x 5,4 centimeter) en gewicht (640 gram) is het apparaat gemakkelijk te vervoeren.

De resolutie en het beeldformaat maken de projector vooral geschikt voor presentaties in kleinere en middelgrote vergaderzalen, aldus BenQ. De GP1 kan beelden met een maximale diagonaal van 1,5 meter en een resolutie van 858 bij 600 op de muur stralen.

Door de gebruikte LED-technologie zou de lamp tot 20 duizend uur kunnen werken, wat volgens BenQ tien keer zo lang is als bij een normale projector. De GP1 heeft echter een gebrekkige helderheid (100 ANSI Lumen) en gemiddeld contrast (2000:1). De aanwezigheid van een usb-poort, waarmee presentaties direct vanaf een usb-stick kunnen worden verzorgd, is wel handig. Het apparaat is vanaf medio mei verkrijgbaar en gaat 499 euro kosten.