Sharkoon, fabrikant van game- en computeraccessoires, heeft de afgelopen week op technologiebeurs CeBIT in Hannover een surround-headset getoond die geschikt is voor zowel de pc als de consoles.

Met name de Xbox 360 heeft een nogal eigenzinnige headset-aansluiting op de controller. Nu levert Microsoft daar kosteloos een eigen headset bij, maar de kwaliteit daarvan is dan ook wat men van een gratis product mag verwachten.

De Xtatic Digital headset van Sharkoon heeft echter, als een van de weinige los verkrijgbare headsets, de juiste aansluitingen aan boord om hem ook op de Xbox 360 te kunnen aansluiten. En op de pc, PlayStation 2 en 3, de eerste Xbox en dvd-spelers.

Daarnaast biedt de headset een stuk meer kwaliteit dan de gemiddelde koptelefoon. Zo zit er een digitale Dolby Digital decoderbox bij, met ondersteuning voor Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0 en Dolby Pro Logic.

De headset beschikt over acht individuele speakers, inclusief subwoofers, voor een ruimtelijk geluid en in de draad zit een digitale volumeknop verwerkt. Al die aansluitingsmogelijkheden en functies maken de headset er echter niet goedkoper op: de Xtatic Digital kost zo’n 109 euro.