Asus heeft een laptop ontwikkeld dat geen eigen toetsenbord heeft, maar wel twee touchscreens. Het tweede touchscreen zit op de plek waar zich doorgaans het toetsenbord en het touchpad bevinden en kan dan ook hun functie overnemen.

Asus heeft de nieuwe laptop gedurende de afgelopen week gedemonstreerd op technologiebeurs CeBIT in Hannover. Hoewel het apparaat zich nog in de conceptfase bevindt, heeft Asus wel een werkend model weten te ontwikkelen.

Dankzij de twee touchscreens is de schootcomputer op verschillende manieren te gebruiken. Zo kan het in de normale laptopstand worden gebruikt, waarbij het onderste touchscreen gebruikt kan worden als toetsenbord. Ook kan de laptop een kwartslag gedraaid worden om hem te gebruiken als een soort e-book, waarbij pagina’s middels handgebaren zijn om te slaan.

Asus is nog niet zeker of het product daadwerkelijk zal worden doorontwikkeld tot een uiteindelijk model voor consumenten. Mocht dat echter gebeuren, dan zal de laptop volgens Asus Benelux waarschijnlijk niet voor 2011 te koop zijn.