Asus demonstreert een videotelefoon voor Skype, waarvoor geen computer nodig is. Volgens Asus is de Eee Videophone Ai Guru SV1 daarmee de eerste stand-alone Skype-videotelefoon ter wereld.

De Eee Videophone is deze week te zien op technologiebeurs CeBIT in Hannover. Volgens Asus is het apparaat simpel in gebruik. ‘Zelfs mijn oma zou hiermee een videogesprek kunnen voeren’, aldus Douwe Klomp van Asus Benelux. De Videophone heeft dan ook niet meer dan acht bedieningsknoppen op de voorkant, waarmee gebruikers contacten kunnen toevoegen en gesprekken kunnen starten.

Op de achterkant van het apparaat zijn verschillende aansluitingen te vinden, zoals een netwerkingang en aansluitingen voor headsets. Het aansluiten van een headset is overigens niet vereist om de videotelefoon te kunnen gebruiken, want het toestel beschikt zelf over een ingebouwde speaker en microfoon. Asus Benelux verwacht dat de Eee Videophone vanaf april of mei beschikbaar zal zijn in Nederland en dat het product zo’n 400 euro zal kosten.