De Wii mag met recht een gigantisch succes worden genoemd. Het kon dan ook niet uitblijven dat andere bedrijven dat idee zouden overnemen. Wie wil nou niet een graantje van dat succes meepikken? Gamemon wil dat in ieder geval wel.

Zij komen daarom nu met hun Pc-usb wired digital game controller. Deze bewegingsgevoelige controller is op vele fronten te vergelijken met zijn Wii-equivalent. Met die controller in de hand kunnen er dus spelletjes gespeeld worden op een afstandje van het beeldscherm. Maar in dit geval is de controller voor de pc bedoeld.

Een voordeel in vergelijking tot de Wii-controller is dat bij deze controller de knoppen zijn vervangen door een aanraakgevoelige bediening. Het nadeel is dat hij soms een fractie trager lijkt te reageren op de bewegingen die gemaakt worden.

De meegeleverde game is overigens niet veel soeps. De onderdelen die daarop te spelen zijn, zoals vissen, houthakken en groente snijden, lijken meer bedoeld om de behendigheid te bevorderen dan dat ze werkelijk uitdagend zijn. Wat de Pc-usb wired digital game controller van Gamemon moet gaan kosten is nog niet bekend, evenmin is bekend wanneer hij zal verschijnen.