Een van de gevaren waar de moderne mens voor moet oppassen is gehoorschade. Het frequent gebruik van mp3-spelers met het volume te hard is de grote boosdoener. Het van origine Japanse bedrijf Golden dance denkt daar nu een oplossing voor gevonden te hebben.

Die oplossing heet Audio Bone. De Audio Bone lijkt ontzettend veel op de traditionele koptelefoon, alleen is er een gigantisch verschil. De koptelefoon wordt namelijk altijd op de oren gezet en zoals bekend is ontstaat zo de gevreesde gehoorschade. De Audio Bone dient daarentegen niet op de oren gezet te worden, maar juist op de beenderen vlak voor het oor. Door de trillingen wordt de muziek alsnog naar de hersenen geleid. Het volume van deze alternatieve koptelefoon kan aangepast worden, maar omdat hij dus niet over de oren geplaatst wordt, zal gehoorschade ten alle tijden uitblijven.

De Audio Bone zal vermoedelijk zo rond de 100 euro gaan kosten. Binnen onafzienbare tijd zal hij op de markt verschijnen. Hij is verkrijgbaar in het zwart of wit. Batterijen heeft hij niet nodig.