Wie zijn laptop regelmatig aan een bureau of tafel gebruikt, kan wel een ergonomisch hulpje gebruiken. Dat vindt althans Choiix, dat daarom de Chair introduceert. Deze fraaie notebookstand moet de werkhouding bij het gebruik van de laptop helpen te verbeteren.

De notebookstand heet niet voor niets ‘Chair’. Volgens Choiix heeft het houten laptophulpmiddel wel wat weg van een stoel, vanwege zijn gekromde houten blad waar de laptop op neergezet dient te worden. De laptop komt daardoor ietwat schuin te liggen, wat ervoor moet zorgen dat de toetsen van het keyboard makkelijker te bereiken zijn.

Ook beschikt de Chair over een wristpad om de polsen te ondersteunen tijdens het gebruik van de laptop. Dit moet lichamelijke klachten als RSI tegengaan. Verder zou de notebookstand ook helpen om de hete lucht uit de laptop af te voeren, wat de levensduur van schootcomputers moet verlengen.

De Chair, die deze week wordt getoond op technologiebeurs CeBIT in Hannover, kent drie hoogtestanden. Hij is ontworpen voor laptops tot 15 inch. De notebookstand weegt iets meer dan een kilo en zal binnenkort verkrijgbaar zijn. De prijs is nog niet bekend.