Sony komt binnenkort met de High Zoom Cyber-shot DSC-HX1. Deze zeer complete en gebruiksvriendelijke fotocamera is voorzien van twintig keer optische zoom en een 28mm groothoeklens.

De ruisvrije 9,1 megapixels Exmor CMOS-sensor maakt tien beeldopnames per seconde. De prestaties van de DSC-HX1 evenaren die van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR). Deze
High End Cyber-shot is daardoor ideaal voor gebruikers die een camera willen met veel geavanceerde functies en mogelijkheden zonder de afmetingen van een DSLR en bijbehorende losse lenzen.

De camera heeft een kantelbaar 3-inch lcd-scherm en is zo in elke positie makkelijk te gebruiken. De Clear Photo lcd Plus-technologie zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en hoog contrast. Voor extra gemak is er ook een knop die kan worden toegewezen aan verschillende functies zoals Smile Shutter, witbalans aanpassen of bijvoorbeeld de meetsysteemmodus. De Cyber-shot DSC-HX1 digitale compactcamera van Sony is beschikbaar vanaf begin mei 2009 en kost 550 euro.