Het Amerikaanse bedrijf Always Innovating komt later dit jaar met een bijzondere netbook. Deze zogeheten Touch Book heeft namelijk een afneembaar toetsenbord en beschikt over een touchscreen.

De minilaptop is daarmee te beschouwen als een tablet-netbook. Het touchscreen heeft een diagonaal van 8,9 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Voor opslag beschikt het apparaat niet over een harddisk, maar over een SD-kaart van 8GB. Verder heeft de Touch Book ondersteuning voor WiFi en Bluetooth.

Volgens de makers is de Touch Book ook te vergelijken met een mobiele telefoon, want het apparaat kan altijd aangelaten worden. Verder zou het apparaat stil zijn en niet bijzonder warm worden.

Toch zal de gebruikte ARM-processor van Texas Instruments niet zoveel rekenkracht leveren als de gemiddelde tablet-processor. Voordeel is wel dat de batterij het zo’n 10 tot 15 uur volhoudt. De Touch Book is rond het einde van de lente beschikbaar in de VS en gaat daar omgerekend 240 euro kosten. Een Europese prijs of lanceerdatum is nog niet bekend.