Computerbouwer MSI werkt aan grotere netbookmodellen, met schermdiagonalen van 11,6 en 12 inch. Dat heeft de directeur Andy Tung van MSI’s Amerikaanse verkoopafdeling laten weten.

Netbooks zijn doorgaans niet groter dan 10 inch, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen. Er gaan geruchten dat gevestigde netbookfabrikanten als Acer en Asus aan grotere modellen werken, en nu heeft MSI tegenover Laptopmag.com bevestigd bezig te zijn met de ontwikkeling van 11,6 en 12 inch netbooks.

Tung heeft nog niets gezegd over eventuele lanceerdata voor deze compacte notebooks. MSI concentreert zich nu eerst op de aanstaande lancering van enkele updates van bestaande modellen. Zo is er een MSI Wind U123 op komst, welke in feite een upgrade is van de Wind U120. Deze 10,2 inch netbook verschijnt in april en zal beschikken over de nieuwe Intel Atom N280 processor en is uit te breiden met maximaal 2GB geheugen.

Daarnaast heeft MSI de Wind U115 op stapel staan, die wordt voorzien van zowel een harddisk als solid state disk. Deze netbook moet ergens in maart op de markt komen.