Instant messaging is nog steeds razend populair, maar nog lang niet iedere messenger-gebruiker heeft ook een webcam op het bureau staan. Misschien dat webcams met een hogere resolutie hier wat aan kunnen veranderen?

Steeds meer laptops hebben doorgaans al zo’n minicameraatje aan boord, maar de kwaliteit van die dingen is doorgaans niet om over naar huis te schrijven. De resolutie is laag, de beeldkwaliteit is belabberd, en dus is het niet eens zo vreemd dat er nog lang niet massaal gebruik van wordt gemaakt.

De nieuwe Tandberg PrecisionHD Camera gooit in elk geval een high definition digitale sensor in de strijd, waarmee de camera kan filmen in 720p-resolutie. Zo zijn de beelden aan de andere kant van de glasvezel een stuk scherper, al zegt dat natuurlijk nog niets over de kwaliteit van de lens. Wel is duidelijk dat men over een behoorlijke uploadsnelheid zal moeten beschikken (zo’n 1,5Mbps) om dit soort beelden vloeiend te kunnen doorsturen. Over de prijs van deze webcam is nog niets bekend.