Nyko introduceert ‘zelfdenkende’ consolekoelers

Spelcomputers willen tegenwoordig nog wel eens heet worden. Zo heet zelfs dat ze vastlopen of zelfs stukgaan. Nyko heeft daarvoor de Intercooler bedacht: een extern koelsysteem voor moderne spelcomputers. Het bedrijf komt nu met nieuwe, ‘zelfdenkende’ modellen.

De nieuwe Intercooler TS is er in twee versies: eentje voor de Xbox-360 en een ander voor de PlayStation 3. Ze zijn uitgerust met een nieuwe technologie, die door Nyko ‘TempSmart’ wordt genoemd. Deze techniek gebruikt temperatuursensoren om de warmte die de console afgeeft te meten. Als deze temperatuur een bepaalde drempel bereikt begint het koelsysteem te werken.

De koeling is vast te klikken op de achterkant van de console en blijft volgens Nyko net zo lang werken als nodig is. Omdat de Intercooler TS zijn eigen stroomaansluiting heeft, kan het apparaat ook nog even doorgaan met koelen als de console uit staat. Dit verlengt de levensduur van de spelcomputer, aldus Nyko. De Intercooler TS is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De prijs bedraagt zo’n 30 euro voor de Xbox 360-variant. De PS3-uitvoering is 10 euro duurder.
 

NUwerk

Tip de redactie