De iPod bedienen van achter het stuur kan net zo riskant zijn als bellen tijdens het rijden. De nieuwe WiFli van iSimple lijkt een handige oplossing.

De iSimple WiFli is klein en heeft geen flitsend ontwerp, maar onderschat dit apparaatje niet. Niet voor niets is de WiFli genomineerd voor de titel van het meest innovatieve auto-accessoire op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het product is een set, bestaande uit een FM-zender en een ontvanger. De zender wordt in de iPod of iPhone geplugd, terwijl de ontvanger aan het stuur dient te worden bevestigd.

Via de bediening op het stuur heeft de autorijder alle controle over de muziek die er door de speakers blaast, zonder dat hij of zij de ogen van de weg hoeft te halen. De ontvanger is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. De FM-zender haalt zijn energie uit de iPod. Het blokje is echter voorzien van een eigen usb-ingang, zodat de zender en iPod tegelijkertijd via één snoertje zijn op te laden. Of de WiFli ook naar Nederland komt is nog niet bekend, maar het apparaatje zal vanaf februari te koop zijn in de VS voor zo’n 80 euro.