Thrustmaster heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die moet zorgen voor meer nauwkeurigheid bij het besturen van games met een joystick. De zogeheten H.E.A.R.T.-technologie wordt toegepast in de nieuwe T.16000M-joystick, die in februari wordt gelanceerd.

H.E.A.R.T. is een afkorting voor Halleffect Accurate Technology, een gepatenteerde techniek die gebruikmaakt van magnetische sensoren op de joystick. Deze sensoren zorgen voor een 3-dimensionaal Hall-effect en werken met een niveau van nauwkeurigheid dat 256 keer groter is dan dat van de meeste andere joysticksystemen, aldus Thrustmaster. Hierdoor kunnen 16 duizend verschillende waarden op elke as worden gemeten, wat in totaal meer dan 268 miljoen waarden oplevert.

De fabrikant noemt als extra voordeel dat alle weerstand uit het apparaat is verwijderd, waardoor er geen kans meer is op mechanische slijtage. De T.16000M is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen: de drie gedeelten – waaronder twee afneembare onderdelen en één onderdeel dat 180° kan draaien – zorgen ervoor dat de gebruiker de joystick kan aanpassen aan het eigen gebruik. Er kunnen ook twee T.16000M’s worden ingezet in vliegsimulators en andere spellen die het gebruik van twee joysticks ondersteunen. De nieuwe joystick komt in februari op de markt en gaat ongeveer 45 euro kosten.