Computerfabrikant MSI heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas haar nieuwe MSI Wind NetOn en NetTop officieel gelanceerd. De fabrikant stelde in totaal vijf van deze compacte pc-modellen voor aan het beurspubliek.

Van de all-in-one Wind NetOn zijn er binnenkort vier verschillende modellen beschikbaar. Drie daarvan beschikken over een 19 inch scherm (de AP1900, AE1901 en AP1902), de vierde heeft een 22 inch scherm. De AE1901 is volgens MSI de eerste alles-in-één pc ter wereld, die is uitgerust met een dualcore Intel Atom processor. Deze rekenchip moet zorgen voor betere prestaties ten opzichte van de Atom processor met één rekenkern, en ondertussen helpen besparen op het verbruik van elektriciteit.

Ook MSI’s nieuwe Wind NetTop-model, de CD130, maakt gebruik van zo’n dualcore Atom-chip. Het formaat van deze ultracompacte pc bedraagt volgens MSI slechts een kwart van dat van een doorsnee pc. De nieuwe computerproducten zijn binnenkort verkrijgbaar. MSI heeft nog geen adviesprijzen aangegeven.