De absurd kleine Pico Projector is vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar, aldus fabrikant Optoma. De Pico Projector is een minibeamer die in de broekzak past, maar beelden van allerlei bronnen toch verrassend groot op de muur straalt.

De PK101, zoals het model officieel heet, weegt iets meer dan honderd gram (zonder batterij) en meet 5 bij 10 bij 1,5 centimeter. Toch zou deze pocketprojector ‘hoogwaardige beelden’ op de muur toveren, aldus de makers. In welke resolutie dat gebeurt, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de projectie een maximale diagonaal heeft van 1,5 meter, oftewel 60 inch. Het contrast van 1000:1 klinkt evenmin slecht.

Optoma meldt dat de Pico op elke mogelijke videobron is aan te sluiten, waaronder smartphones, spelcomputers, mediaspelers en camera’s. De oplaadbare batterij van de Pico gaat daarbij tot twee uur mee – dat is hopelijk net genoeg voor de wat langere films. De lamp van de beamer heeft een langere adem: deze is goed voor zo’n 20 duizend uur. De Pico Projector kost 349 euro.