Duiken schijnt bijzonder mooi te kunnen zijn. Maar even een HD-filmpje schieten van al dat moois onder de zeespiegel, is niet zo simpel als het fotograferen van dat pittoreske kerkje in een willekeurig toeristenoord. De nieuwe Scuba duikbrilcamera’s maken het een stuk makkelijker.

Op het eerste gezicht lijkt het slechts om high-tech duikbrillen te gaan, maar niets is minder waar. De Scuba HD320 en Pro HD350 van Liquid Image zijn duikbrillen met een ingebouwde camera. Met deze camera zijn de onderwaterbeelden in HD (720p, 30 fps) vast te leggen. Omdat het oog van de camera precies boven de ogen van de drager zit, wordt hetzelfde opgenomen als de gebruiker zelf ziet.

Het grote verschil tussen de HD320 en HD350 is de maximale diepte waarop ze werken. De HD320 werkt tot op 35 meter onder water, terwijl de duurdere HD350 hier nog eens 65 meter bovenop doet. Beide apparaten beschikken over een micro-SD/SDHC-kaartopening voor maximaal 32GB aan opnamegegevens en 64MB intern geheugen. Beide camera’s komen in de lente op de markt. De HD320 gaat zo’n 175 euro kosten, de prijs van het topmodel is nog niet bekend.