Fans van klassieke videogames kunnen hun lol op met de nieuwste draagbare mediaspeler van Chinavision: dit apparaatje speelt niet alleen muziek en video af, maar kan ook overweg met ouderwetse 8-bits Nintendo-spelletjes.

De mediaspeler heeft met ‘MP4 Handheld NES Emulator’ niet zo’n heel creatieve naam, maar dat mag de pret niet drukken. Dankzij de ingebouwde richtingsknop en actietoetsen moeten 8-bits Nintendo-spelletjes net zo speelbaar zijn als op de antieke NES. De beelden trekken voorbij op het ingebouwde 2,4 inch lcd-schermpje. Maar de mediaspeler kan ook op de tv worden aangesloten met behulp van de bijgeleverde AV-stekkers. Het eigen scherm heeft een resolutie van 320 bij 240 pixels. Daarop zijn naast de beelden van Nintendo-games ook 3gp-, jpeg- en avi-bestanden te bekijken, terwijl er op muzikaal vlak ondersteuning is voor de bestandsformaten mp3, wav en wma.

Ten slotte beschikt het apparaatje ook over een ingebouwde camera voor het maken van filmpjes en foto’s. Naast de standaard 2GB aan intern geheugen past er tot 2GB extra opslagruimte in, dankzij de ingebouwde miniSD-kaartingang. De prijs bedraagt iets meer dan 34 euro.