Veel foto's schieten betekent ook dat er meer en meer opslagcapaciteit nodig is om die foto's te bewaren. Dat is op zich niet erg als er een computer bij de hand is, maar de mooiste foto's worden natuurlijk genomen op plaatsen waar geen pc voor handen is.

Gelukkig komt er binnenkort een draagbare externe harde schijf voor het opslaan van digitale foto's. Het gaat om de zogenaamde Picture Porter 35 van Digital Foci. Het grote voordeel van deze fotomanager is dat er ook naar de foto's gekeken kan worden, dankzij zijn lcd-scherm van 3,5 inch. De usb-functionaliteit maakt het mogelijk om de foto's naar een computer over te zetten en zelfs te bekijken op een televisie of projector.

Er kan in totaal 160GB aan data worden opgeslagen. Tevens zit er de mogelijkheid op om in te zoomen op de opgeslagen foto's. En hij heeft een geïntegreerde kaartlezer die CF, MMC, SD/HC, miniSD, MS PRO, MS Duo, en xD-Picture ondersteunt. De Picture Porter 35 van Digital Foci zal pas in de zomer van 2009 verkrijgbaar zijn. Wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend.