Gitaarspeelgames als Guitar Hero en Rock Band zijn razend populair. En dat is begrijpelijk: gitaarspelen is leuk, zeker als men er niet jarenlang voor naar de muziekschool moet.

Die populariteit is met name in de VS enorm en dat is dan ook het oord waar gamers het meest staan te springen om luxe gitaartjes als de WarBeast van DreamGear. De plastic speelgoedgitaartjes die bij de games worden geleverd zijn immers aardig, maar komen duidelijk tekort in vergelijking met echte rockgitaren. De WarBeast is echter een ander verhaal. Deze gitaarcontroller is ontworpen door gitarenmaker BC Rich en voelt en oogt dan ook als een echte elektrische gitaar.

De controller werkt alleen op de PlayStation 3, maar is wel te gebruiken in zowel Rock Band als Guitar Hero en Rock Revolution. De prijs van dit Amerikaanse speeltje bedraagt ruim 100 euro. Helaas accepteert DreamGear geen bestellingen uit Nederland, dus is het voor virtuele rockers te hopen dat er binnenkort een andere importeur opstaat om deze WarBeasts naar Nederland te brengen.