Sleeën is een activiteit die de meeste mensen associëren met de wintertijd, wanneer er genoeg sneeuw is gevallen om de heuvels te bedekken. De SLICER is een slee die dat stereotype wil doorbreken. Hij is namelijk het hele jaar door te gebruiken.

Het geheim van de SLICER, die sleeën in alle seizoenen mogelijk maakt, zijn de verwijderbare ‘Icers’. De Icers zijn eigenlijk twee bakken waar water in gegoten moet worden om ze vervolgens in de vriezer te leggen. Wanneer het water is bevroren kunnen de Icers onder de SLICER worden bevestigd. Op die manier kan er in de zomer op het gras worden gesleed, tot het water is gesmolten. Het water heeft zo’n 48 uur nodig om te bevriezen. In de winter kan de SLICER simpelweg gebruikt worden zonder de Icers eronder.

De SLICER kost 55 euro. Een extra setje van 2 Icers kost nog eens 15 euro. Het is daarmee niet de goedkoopste slee in de handel, maar daartegenover staat dat hij wel het hele jaar door gebruikt kan worden. En dat is ook iets waard, want een normale slee zal niet vaker dan 2 dagen per jaar uit de schuur worden gehaald.