Het Spaanse Energy Sistem heeft inmiddels al bewezen dat ze in staat zijn om originele en verfijnde mp3-spelers te produceren. Ook de 3 nieuwe mp3-spelers van het Spaanse bedrijf zien er even stijlvol uit als hun voorgangers.

Ze zien er niet alleen goed uit, hun specificaties springen ook in het oog. De nieuwe 4040 Touch heeft bijvoorbeeld een 2,8 inch touchscreen. Hij ondersteunt mpeg4, mp3, wma, wav, txt, jpg en bmp. Er zit een microSD-geheugenkaartslot op en een ingebouwde microfoon als ook een fm-tuner. Zijn opslagcapaciteit is 16 GB en zijn prijs is een schappelijke 120 euro.

Verder heeft Energy Sistem (opgelet: Spaanstalige site) ook nog de 5020 en de 5021 op de markt gebracht. Deze beide mp3-spelers hebben ook een display van 2,8 inch, al is het geen touchscreen. Zijn opslagcapaciteit is ook verlaagd naar een schamele 4 GB. Dat komt dan de prijs wel weer ten goede. Deze pmp’s kosten maar 85 euro. Beide mp3-spelers zijn verkrijgbaar in het zwart of rood. Wat het verschil tussen de 5020 en de 5021 is, wordt niet helemaal duidelijk.