Vroeger, voor het digitale tijdperk, speelden mensen een potje schaak zonder computer. En wanneer zo’n potje op afstand gespeeld werd, dan moest het bord dagen blijven staan tot er een brief binnenkwam met de volgende zet. Met de komst van internet is dat natuurlijk allemaal verdwenen.

En dat is handig want nu hoeft een schaakbord niet dagen op tafel in de weg te staan tot zo’n eindeloos potje is uitgespeeld. Het neemt echter wel een beetje van de romantiek weg. Daarom hebben ze van Straight Up Chess bedacht om het schaakbord verticaal te maken. Het bord kan simpelweg aan de muur gehangen worden als een schilderij, zodat het niet te veel ruimte in beslag neemt. Daarbij kan er een kaartje met Last Move onder een schaakstuk geschoven worden, zodat direct duidelijk is wat de laatste zet was. Zo worden romantiek en functionaliteit verenigd. En het schaakspel ziet er ook nog eens goed uit.

De prijs van de Straight Up Chess Boards begint bij zo’n 80 euro. Het prijskaartje is afhankelijk van het soort hout dat gebruikt wordt. Er is een grote keuze uit verschillende soorten hout.