Gezond zijn betekent in dit digitale tijdperk blijkbaar vooral dat we ons op alle mogelijke manieren moeten laten monitoren. Neem bijvoorbeeld de GoWear Fit: deze houdt de gezondheid in het oog en is daarbij nog eens compact ook.

Maar wordt een mens hier nu gezonder van? Nou nee, niet automatisch. De GoWear Fit helpt niet om op magische wijze de verdwijntruc toe te passen op die vetrolletjes boven de heupjes. Hij is niet in staat om blubberbuikjes in sixpacks te veranderen. Wel kan hij allerhande metingen verrichten die, aldus de makers van het apparaatje, moeten helpen om ons lichaam ‘beter te begrijpen’.

Handig aan deze GoWear Fit is dat hij om de arm te bevestigen is, en voor wie hem liever maskeert als horloge: dat kan ook. Het kleine apparaatje meet vervolgens het aantal stappen, de hoeveelheid koolhydraten die worden verbrand, de duur en efficiëntie van de slaap en nog veel meer. Deze gegevens worden vervolgens op een website verzameld, zodat de gebruiker zelf de juiste actie kan ondernemen, als dat nodig is.

Het grote nadeel van de GoWear Fit is zijn prijs: het armbandje zelf kost alleen al 160 euro en dan moet er nog eens zo’n 6 tot 10 euro per maand worden betaald voor een abonnement. Een ander nadeel is dat men vooralsnog in de VS moet wonen om er gebruik van te kunnen maken.