Laptops met een touchscreen zijn natuurlijk verre van nieuw, maar HP zegt zelf een primeur te hebben met ’s werelds eerste multitouch tablet-pc, de TX2.

Dat de TX2 een blikvanger is, valt niet te ontkennen. Maar vernieuwend is vooral zijn touchscreen, aldus HP. Net als bij al de meeste andere tablet-pc’s is het 12,1 inch scherm 180 graden te draaien. Wat andere tablets echter ontberen, is het vermogen om meerdere aanraking tegelijkertijd te verwerken. Dankzij nieuwe mediasoftware van HP moeten gebruikers met twee vingers tegelijk allerlei taken kunnen uitvoeren.

Ook biedt de TX2 de mogelijkheid om met een bijgeleverde touchpen notities te maken in handschrift, die door de bijgeleverde software automatisch worden gedigitaliseerd. De tablet-pc beschikt verder over een AMD Turion 64 X2 processor (maximaal 2,4GHz), tot 8GB geheugen, 400GB harddisk, een Ati Radeon 3200 grafische kaart en de standaard notebookperikelen, zoals een webcam, Wi-Fi en bluetooth. De Amerikaanse prijs begint bij 1150 dollar, het Nederlandse prijskaartje is nog niet bekend.