Draadloze hdmi-apparatuur is geweldig voor HD-freaks, alleen is nog lang niet iedereen al overgestapt op het nieuwste van het nieuwste. Maar met de VID-TRANS510-KN kunnen nu ook de scart-kabels de prullenbak in.

Goed, dat kon eerder ook al. Zo geeft ook König, de fabrikant van de draadloze A/V-set, toe. Het bedrijf had zelf immers al eens eerder een vergelijkbare set op de markt gebracht en was daarin niet de enige. De VID-TRANS510-KN is echter de tweede generatie draadloze A/V-sets van het bedrijf. En dat is terug te vinden in een stabieler signaal, aldus de fabrikant.

Bovendien heeft het nieuwe setje een fris design aangemeten gekregen. Het setje werkt via een 5,8GHz frequentie, waardoor het signaal volgens König niet gestoord wordt door andere draadloze apparatuur. De zender en ontvanger hebben beide aansluitingen voor drie RCA-pluggen (geel, rood, wit) voor beeld en stereogeluid, en is daarmee geschikt voor dvd-spelers en spelcomputers. Het bereik is 30 meter en de prijs bedraagt zo’n 90 euro.