De IcePhone is een toestel dat speciaal is ontwikkeld voor eerste hulp bij ongevallen, de naam staat dan ook voor In Case of Emergency Phone. Maar dit toestel zou evengoed een zeer interessant mobieltje kunnen worden voor consumenten die minder de nadruk leggen op levens redden.

Het opmerkelijkst is het feit dat hij aan twee kanten opklapbaar is. Zo verschijnt er een touchscreen van 3 inch en met een resolutie van 240 x 400, een QWERTY-toetsenbord en een muistrackingpad met ‘Game Console Controls’. Hierdoor lijkt de telefoon praktisch op een minilaptop, die tevens filmpjes vertoont waarin uitgelegd wordt hoe mensen te helpen tijdens een calamiteit.

Verder bevat dit toestel onder andere een 532MHz processor, Wi-Fi, een ingebouwde gps, een 3,1 megapixel camera met autofocus en led-flitser, Windows Mobile 6.0 Pro OS en dual-simkaarttechnologie. De IcePhone is inmiddels in productie genomen en het gerucht gaat dat hij zeer binnenkort in Thailand verkrijgbaar is. In maart of april volgend jaar zal hij in Europa verschijnen. Vermoedelijk gaat hij ongeveer 800 euro kosten.