Muizen houden wel van een blokje kaas, maar dat ze ook SD-kaarten lusten, daar kijken we toch van op. Brando’s nieuwste muisje gaat nog een stapje verder: deze usb-muis slikt zelfs SDHC-kaarten.

In principe is de Usb SDHC Card Reader + Mouse een gewone, optische kantoormuis. De productbeschrijving van Brando rept zelfs van een ‘geavanceerd ergonomisch ontwerp’, maar de semi-ovalen vorm met een lichte inham voor de rechterduim is allesbehalve nieuw. Maar met zijn optische resolutie van 800dpi en de aanwezigheid van alle nodige knoppen, waaronder een scrollwiel, is er niks mis met het muisgehalte van dit beestje.

De handigheid komt in dit geval in de vorm van een ingebouwde kaartlezer. Dit scheelt weer een usb-poort op te computer, om nog maar te zwijgen over de kosten van een losse kaartlezer. De ingebouwde kaartlezer ondersteunt de populairste standaard: SD. Naast gewone SD-kaartjes kan de muis ook SDHC-kaarten, microSD-, microSDHC- en miniSD-kaarten lezen – al is voor al die micro- en miniformaten wel een eigen adapter nodig. De prijs bedraagt zo’n 12 euro.