Op de meeste kantoren is het al luidruchtig genoeg. De radio doet zijn zegje, collega’s sommen hun belevenissen van het afgelopen weekend op, telefoons rinkelen aan de lopende band. Samsung probeert de omgeving wat werkbaarder te maken met een stille multifunctionele printer.

Het bedrijf introduceert de nieuwe CLX-3175FW, een zwarte printer waarmee men ook kan scannen, kopiëren en faxen. Het gaat om een relatief compacte multifunctional, zoals dergelijke apparaten heten, die bovendien draadloos zijn taken kan uitvoeren. Maar bovenal is de CLX-3175FW net zo ‘fluisterstil’ als de CLP-315W die vrijdag werd geïntroduceerd: het apparaat heeft een geluidsniveau van maximaal 46dB, wat volgens Samsung overeenkomt met het geluid in een bibliotheek.

In een maximale resolutie van 2400 x 600 dpi heeft de CLX-3175FW een printsnelheid van vier pagina’s per minuut in kleur en zestien pagina’s per minuut in zwart. De multifunctional scant in een maximale resolutie van 4800 x 4800 dpi. De automatische documentinvoer zorgt ervoor dat 15 pagina’s in één keer zijn te scannen, aldus Samsung. Naast zijn draadloze verbinding heeft het apparaat uiteraard ook een usb-aansluiting. De prijs bedraagt 409 euro.