Laserprinters maken doorgaans al een stuk minder geluid dan hun inkjet-collega’s, maar het kan nog altijd stiller. Aldus Samsung, dat met de nieuwe CLP-315W naar eigen zeggen een van de kleinste en stilste laserprinters introduceert.

De zwarte laserprinter biedt volgens de fabrikant maximaal gebruiksgemak en vergt weinig onderhoud. Toners zouden gemakkelijk te vervangen zijn. Bovendien hoeven er geen kabels te worden aangesloten, want de printer heeft een draadloze verbinding. Mocht het netwerk daar niet op toegerust zijn, dan kan er altijd nog gebruikt worden van de eveneens aanwezige ethernetpoort of usb 2.0-aansluiting.

Draadloos printen gaat met een snelheid van zestien pagina’s per minuut in zwart en vier pagina’s per minuut in kleur. Samsungs nieuwe No-Nois-technologie moet ervoor dat dit zo stil mogelijk gebeurt. Het geluidsniveau is maximaal 46 decibel, aldus Samsung. De laserprinter heeft statusvensters waarop het tonerniveau en eventuele foutmeldingen zijn af te lezen. De prijs bedraagt ongeveer 280 euro.