Een half jaar geleden was de Mino van Flip Video een van de kleinste compacte pocketcamcorders ter wereld. De Mino HD is nog steeds ultracompact, maar kan nu ook opnemen in HD-kwaliteit.

De Mino HD kan opnemen in 720p-resolutie (1280x720). Daarmee is het niet de eerste in zijn soort, want die eer is voorbehouden aan de Kodak Zi6. De Mino HD heeft echter wel een paar extraatjes die de concurrentie weer terugstuurt naar de tekentafel. Zo is er 1, 2 of 4GB aan capaciteit aan boord, zodat men niet hoeft aan te rommelen met losse SD-kaartjes. Daarbij is iedere GB goed voor ongeveer een kwartier aan HD-video.

Daarnaast beschikt het apparaatje over een lithium-ion-batterij die goed is voor twee uur filmplezier, een 1,5 inch scherm, een tv-aansluiting, aanraakgevoelige knoppen en een vernieuwde versie van de FlipShare-software, waarmee foto’s en video’s in een handomdraai op MySpace en Youtube kunnen worden gezet. Bovendien is de Mino HD te voorzien van je eigen design. De prijzen bedragen omgerekend zo’n 105, 120, 144 en 185 euro, afhankelijk van de geheugencapaciteit. Een Nederlandse verschijningsdatum is nog niet bekend.