Senioren zijn niet bepaald gek op kleine priegelknopjes. Vandaar dat mobieltjes voor ouderen standaard worden voorzien van extra grote knoppen. Dit geldt ook voor de nieuwe C900 van ClarityLife.

De C900 heeft niet alleen grote knoppen, het zijn er ook nog eens minder dan op een standaard mobieltje. Deze senioren-gsm beschikt over niet meer dan vijf toetsen (buiten de aan/uit-knop). Slechts vier ervan zijn voorop het toestel te vinden: een opneem- en een ophangknop en twee toetsen om door menu’s te bladeren. De vijfde knop zit op de achterkant verwerkt en functioneert als alarmknop, waarmee direct een familielid kan worden gebeld.

Ook het scherm is vrij groot uitgevallen en boodschappen worden er uitvergroot op weergegeven. De C900 wordt simlockvrij geleverd voor ongeveer 215 euro. Over één ding is echter niet zo goed nagedacht: bij gebrek aan numerieke toetsen, moeten nieuwe telefoonnummers via sms worden toegevoegd aan het telefoongeheugen. Welk apparaat moeten senioren daar dan voor gebruiken?