Bewegelijke pc-gamers hebben er een tijdje op mogen wachten, maar nu is hij er dan echt: de gaminglaptop van Packard Bell. De computerfabrikant heeft de iPower GX deze week officieel geïntroduceerd in Nederland.

De iPower GX heeft een streetstyle-uiterlijk, aldus Packard Bell. Het apparaat heeft een krasbestendige behuizing die gebaseerd is op de game- en graffiticultuur. De binnenkant is voorzien van glanzend zwarte oppervlakken en delen van geborsteld aluminium. Het 17 inch scherm biedt ondertussen een resolutie van 1920 bij 1200 pixels.

Om beelden vloeiend te kunnen weergeven op deze HD-resolutie is de laptop voorzien van een GeForce 9800M GTS grafische kaart. Daarnaast is er een Intel quadcore processor aan boord en 4GB geheugen. De harde schijf heeft een capaciteit van 320 GB en een desktopwaardige snelheid: 7200 rpm. Uiteraard heeft Packard Bell ook gedacht aan de standaard 1,3 megapixel webcam, Gigabit LAN-aansluiting en Wi-Fi-mogelijkheden aan boord, evenals aansluitingen en ondersteuning voor FireWire, geheugenkaarten en Bluetooth. De laptop is inmiddels te koop voor 1999 euro.