Sanyo heeft gisteren een nieuwe projector aangekondigd, de LP-XTC50. Deze projector is speciaal ontworpen voor ruimtes met hoge plafonds waar makkelijke toegang niet mogelijk is.

Dus heeft Sanyo met zijn LP-XTC50 een projector ontwikkeld die heel lang meegaat. Om die duur te garanderen hebben zij 2 unieke specificaties bedacht. De eerste is het dubbele-lamp-systeem. Het komt er in principe op neer dat deze projector twee lampen heeft die beide zo’n 3000 uur meegaan, zodat hij in totaliteit makkelijk 6000 uur kan projecteren. Afhankelijk van de gebruikersvoorkeur kan er gekozen worden om regelmatig van lamp te wisselen (de Alternating Mode) of een lamp helemaal op gebruiken en daarna pas aan de tweede te beginnen (de Relay Mode). Beide functies zijn volautomatisch.

De andere specificatie is het zogenaamde Active Maintenance Filter, afgekort tot het AMF-systeem. Dit systeem is in staat om geblokkeerde filters door stof of andere deeltjes te detecteren. Het zal dan direct een nieuw filter kiezen. In de projector zitten 10 filters. De LP-XTC50 van Sanyo is vanaf januari 2009 verkrijgbaar. Hij kost zo’n 8400 euro.