Eens in de zoveel tijd de contactlenzen moeten vervangen, is niet altijd even makkelijk. Soms vergeet je wanneer je ze ook alweer voor het eerst in had gedaan, en alles maar in de agenda schrijven gaat misschien wat te ver. De Countact Lense Case helpt deze problemen te verlichten.

Deze treffend genaamde lenshouder zorgt natuurlijk in de eerste plaats voor een betrouwbare bergplaats voor de tere lensjes. Dat is mooi meegenomen, maar zeker niet uniek. Bijzonder is wel het lcd-schermpje tussen de twee lenscompartimenten in. Deze helpt je namelijk te onthouden, wanneer de lenzen weer vervangen moeten worden.

Wanneer een nieuw stel lenzen wordt opgeborgen in het boxje, dient men op te geven hoe lang deze lenzen gebruikt zullen worden. Daarbij is te kiezen uit 14 en 30 dagen. Vervolgens begint de Countact Lense Case zelf de dagen af te strepen. Op het schermpje is te zien hoeveel dagen er inmiddels zijn verstreken, terwijl er na de ingestelde hoeveelheid dagen een alarm zal klinken. De prijs van dit handige hulpje bedraagt zo’n 27 euro.