Van een hype is nog geen sprake, zeker niet in dit land, maar langzaam maar zeker begint de e-book aan terrein te winnen. Boekenlezers dienen eerst de denkomslag te maken dat de bibliotheek niet langer een boekenkast is, maar een apparaat met chips.

Wellicht zal de BeBook deze omslag iets dichterbij brengen. Deze e-book ondersteunt de volgende formaten: pdf, mobi, prc, epub, lit, txt, fb2, doc, html, rtf, djvu, wol, ppt, mbp en chm. Aan beeldgerelateerde formaten ondersteunt hij bmp, jpg, png, gif en tif. En daarnaast ondersteunt hij gecomprimeerde bestanden met het rar- of zip-formaat. Verder heeft hij 500MB aan intern geheugen, een SD-geheugenkaartslot, een 3,5 millimeter koptelefooningang en een resolutie van 800 x 600. Tevens is het mogelijk om er mp3’tjes op af te spelen en worden rss-feeds ondersteund.

De 950mAh lithium-ion batterij maakt het mogelijk om een kleine 7 duizend pagina’s te lezen, afhankelijk van hoe snel er gelezen wordt. Het duurt om en nabij de drie uur om hem weer volledig op te laden. De BeBook kost ongeveer 285 euro.