Alienwares nieuwste laptop is in meerdere opzichten een zwaar geval. In de eerste plaats vanwege zijn gewicht van een lieve 5,35 kilo, maar natuurlijk ook vanwege de rauwe kracht die er in deze gaming notebook is gestoken.

Alienware zelf is vooral trots op het feit dat de M17 haar eerste laptop is die gebruikmaakt van CrossFire X – een technologie, waarbij twee videokaarten van AMD-Ati samenspannen om 3D-beelden sneller te kunnen berekenen. De laptop is dan ook te voorzien van twee Radeon HD 3870 videokaarten, elk met 512MB eigen videogeheugen. Wie dat te veel van het goede vindt, kan echter ook genoegen nemen met één zo’n videokaart – dat scheelt weer 232 euro.

Verder kunnen gebruikers uit allerlei processors kiezen en andere extra accessoires aanschaffen. De laptop is in het ideale geval voorzien van een Intel Core 2 Extreme quadcore processor van 2,53GHz, 4GB geheugen, meerdere harddisks van maximaal 1TB en een Blu-ray-station en een 17 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De prijs bedraagt in dat geval, inclusief Windows Vista Ultimate 64-bit, bijna 4000 euro. Minder veeleisende gamers begint de prijs bij 1277 euro.